AHOL A MŰVÉSZET ÉS
AZ ÜZLET TALÁLKOZIK

Intenzív képzéssorozat, amely fókuszba hozza a kortársművészetet. Célja felébreszteni a modern műalkotások iránti érdeklődést és vásárlási szándékot.

CCA BLOG

November 19-én – CEU/CCA Kortárs Szabadegyetem – 8/7.


A Kortárs Műgyűjtő Akadémia (CCA) és a Közép-Európai Egyetem (CEU) nyolcrészes közös kortársművészeti szabadegyetemén művészetkedvelők, érdeklődők, fiatalok és idősebbek egyaránt, korhatár nélkül részt vehetnek a CEU impozáns épületében (1051 Bp. Nádor utca 15).

Az alkalmanként 2-2 nívós előadást kínáló sorozat kedvező díjjal látogatható, a teljes sorozatra regisztrálók certificate-et kapnak. (A díjat a CCA egy következő kurzusánál beszámítja.)

Sorsolás!!!
Az előadások után a résztvevők között kisorsolunk egy példányt Kertész László: Kortárs műgyűjtés c. könyvéből [masked].-Ft), és egy értékes, díjmentes CCA kurzusnapot.

Részletes program és regisztráció direktben: ITT

Vásárolj kombó bérletet (személyes jelenlét + videó), a részletek lejjebb!

8/7. előadásnap – november 19.
Helyszín: CEU, Nádor utca 15, I. 101. (Quantum) terem

17.30: Art & Business – marketing, branding, CSR és kortárs művészet
Gajzágó György, művészeti menedzser, a Kortárs Műgyűjtő Akadémia (CCA) alapító igazgatója

Világszerte egyre több olyan céget találhatunk manapság, amelyek a marketingstratégiájukban már tudatosan használják a kortárs művészet eszközeit. Egyes vállalatok a CSR tevékenységük során művészeti kezdeményezések mellé állnak, mások esetleg hírértékű díjak, művészeti projektek finanszírozásában vállalnak szerepet. Ennek eredményeként egyre többen ismerik fel a kulturális pozicionálás mély és hosszan ható marketingértékét, és keresik az utat ahhoz, hogy a kortárs művészet a cég imázsába, brandjébe jótékonyan, versenyelőnyként beépülhessen.

18.30: Kortárs köztéri művészet Magyarországon a rendszerváltás után
Schneller János, művészettörténész, kurátor, Ferenczy Múzeumi Centrum

Az előadás hazai és külföldi köztéri alkotások bemutatásán keresztül tárgyalja a nyilvános térben elhelyezett alkotások legfontosabb kérdéseit: az aktualitás, a korszerűség, a tértagolás és térszervezés, a participáció, az emlékezetpolitika, a formaképzés, a helyspecifikus alkotások fogalmait körbejárva keressük a kérdéseket és a válaszokat. Mitől lesz egy köztéri alkotás elfogadott, vagy elutasított? Kinek szólnak a kortárs szobrok? Lehet-e művészileg értelmezhető egy zsánerszobor, vagy egy történelmi emlékmű? Mit kezdjünk a történelmi és vizuális örökségünkkel? Kié a köztéri szobor? Mi a public art és mi nem az? Provizorikus alkotások, vagy emlékművek a jövőnek? Merre tart a köztér? A fogalmak és irányzatok bemutatása mellett a fenti kérdésekre keressük a lehetséges válaszokat egy vetített képes előadás keretében.

Érkezés, helyfoglalás: 17:15-17:30

Figyelem!
A teremben a helyek száma korlátozott, kérjük, érkezz időben!
Az érkezőket érkezési sorrendben, a terem befogadóképessége erejéig tudjuk beengedni – a bérletes hallgatók és a napijegyre regisztráltak előnyt élveznek.

Kérjük, hogy a gyorsabb beléptetés érdekében kiszámolt összeget hozz magaddal!

Regisztráció az előadási napokra, bérlet-és napijegyes változatban: ITT

Kombó bérlet opció! Az előadásokat rögzítjük: ha kombó bérletet kérsz a helyszínen, a videókkal pótolhatod azt, ami esetleg kimaradt.
Jelentkezz, és érkezz időben!

 

 

Ha többet akarsz tudni a kortársról, iratkozz fel hírlevelünkre!
Adatvédelmi hozzájárulás

MÉDIAMEGJELENÉSEK:

PARTNER GALÉRIÁK:

TOVÁBBI PARTNEREINK:

Image