Kortárs Műgyűjtő Akadémia - CCA - Könyv
Könyv
Kertész László: Kortárs műgyűjtés

Kézikönyv művészetszeretőknek, műtárgyvásárlóknak,
gyűjtőknek és befektetőknek

 

Régi adóssága a magyarországi kortárs művészeti iparnak egy olyan kézikönyv megjelentetése, amely iránytűül szolgálhat a kortárs művészet és műpiac intézményrendszerének dzsungelében való eligazodásban a műtárgyat vásárolni szándékozóknak, a gyűjtőknek és a befektetőknek, de ugyanígy hasznos útmutató lehet a kortárs művészetet kedvelők, vagy éppen az egyetemisták számára is.

 

Ezt az adósságot törleszti most a Kortárs Műgyűjtő Akadémia (CCA) e kiadvánnyal, reméljük minden szereplő megelégedésére.

 

A kézikönyv könnyen befogadható és szakszerű válaszokat ad olyan, sokszor felmerülő kérdésekre, hogy mi a kortárs, mi a Művészetvilág, az Art World; részleteiben megismerkedhet az olvasó a contemporary art intézményrendszerével és szereplőivel. A kézikönyv emellett bevezeti Önt a kortárs művészet gazdaságtanába, felfedezheti az iparág és a kortárs műpiac rejtett működési mechanizmusait. Teljes áttekintést ad a legizgalmasabb témákról: az art marketing kérdéseitől az elsődleges és másodlagos műpiac, valamint az aukciók mechanizmusán át a műtárgyak árait befolyásoló tényezőkig, a kínálat és kereslet szegmentálásától a spekulatív kereslet ismertetéséig.

 

Ha érdeklődik a műgyűjtés iránt, ebben a kiadványban mindent megtalál: hogyan és mit gyűjtsön, miként tervezze meg gyűjteményét, hol és kitől vásároljon, valamint miként gondozza és mutassa be a szeretett kollekciót? Befektetés-e, és ha igen, jó befektetés-e a műtárgy?

 

 

A kézikönyv szerzője a művészeti szakértőként, kurátorként és kutatóként ismert művészettörténész, Kertész László, a korábbi Képző- és Iparművészeti Lektorátus volt igazgatója, akit évek óta foglalkoztat a magyarországi kortárs művészeti ipar működése és megújítása.

A témában való további eligazodást a fejezetek végén tematikus ajánlott szakirodalom segíti.

Ha mindent meg akar tudni a kortárs művészetről és gyűjtéséről, amit eddig nem volt kitől megkérdeznie: ez a könyv Önnek készült!

 

 

 

 

„Őszintén bevallom, hogy nem könyvekből tanultam a műgyűjtést,
ezért idegenkedve fogadom az ilyen jellegű kiadványok megjelenését.
Kertész László kézikönyvét is bizalmatlanul kezdtem lapozni a nyári szabadságom alatt. Majd nem bírtam letenni.
Precíz, gondos, részletes és lényegre törő. Bárcsak korábban megjelent volna!”

Pados Gábor, acb Galéria, Irokéz Gyűjtemény

 

SZERETNÉK BELEOLVASNI A KÖNYVBE > >

 

Előrendelési információk:

A könyv igényes kiadásban, keményfedeles kivitelben lát napvilágot.
A limitált példányszámú kiadvány tervezett fogyasztói ára: 12.900.-Ft
(Az ár szállítással értendő: postázzuk, vagy egyeztetett helyen átvehető lesz majd.)

A könyv várható megjelenése: 2018 október 25.
Értékes bónusz: az első 200 megrendelésnél minden példányhoz egy 50.000.-Ft-os CCA kupon jár, amit a Kortárs Műgyűjtő Akadémia (CCA) kurzusaira történő jelentkezésnél lehet beváltani.

Beszámítás: a könyvekért fizetett összeg (a kuponon túl) a CCA kurzusra történő jelentkezéskor a díjba beszámításba kerül. A kurzusra jelentkezőknek a kézikönyv árát a képzés díja tartalmazza.

Ajándékkivitel: a könyvek (gondolva az év végi VIP ajándékozásokra) megegyezés szerinti példányszám esetén igény szerint cégesített, exkluzív könyvgyűrűvel ellátva készülhetnek el.

Levásárlás: a kurzusokat követően a fizetett díjak (a könyv ára és a kurzus díjai) ugyanolyan forintértékű ArtCredit potokként kortárs műtárgyak vásárlásánál (változó mértékű) kedvezményként beszámításra kerülnek, a partner kortárs galériáknál.

ÉLEK AZ ELŐRENDELÉSSEL!

(Az előrendelés megrendelésnek minősül,

de a fizetés majd csak a könyv átvételekor esedékes.)

Név: (*)

 

Cég: (*)

 

Cím: (*)

 

Telefon: (*)

 

Email: (*)

 

Foglalkozás: (*)

 

Rendelt példányszám: (*)

 

Számlázási cím: (*)

 

Szállítási cím: (*)

 

Megjegyzés: (*)

 

Hozzájárulok ahhoz, hogy a fenti adatokat a Kortárs Műgyűjtő Akadémia megőrizhesse kizárólag abból a célból, hogy a későbbiekben további programokkal kapcsolatos információt juttasson el részemre. Adataimat harmadik fél részére nem adhatja át, illetve más célból nem használhatja fel.

 

(Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és elfogadom.)